LED displays


aniDigitale billboards zijn de nieuwe standaard voor outdoor beeldcommunicatie.

Toepassingen
– Gemeentelijke informatieborden (b.v. Amber Alert)
– Reclame borden
– Weergave van camerabeelden tijdens evenementen

Technische informatie
Voor de beeldweergave wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ledtechnologie. LEDComm werkt voor dit type rechtstreeks samen met de fabrikant. De fabrikant werkt uitsluitend met gerenommeerde hooggekwalificeerde led fabrikanten zoals Nichia. In de dubbelwandig uitgevoerde ombouw bevindt zich alle benodigde elektronica om een optimale levensduur van het digitale billboard te garanderen. Er wordt veel aandacht besteed aan de inwendige klimaatbeheersing. Dit garandeert een optimale werking en een lange levensduur. De ingebouwde industriële pc zorgt voor het verwerken van de beeldinformatie. De kast wordt gemaakt met een dubbelwandig aluminium design profiel, gepoederlakt in RAL 7021 volgens de qualicoat norm.

Aan de voorzijde is een scharnierend kader met gasdrukveren voorzien met daarin een gehard glazen front, met zwarte uitkadering omwille van een beter kontrast. ook het kader wordt gepoederlakt in RAL 9006 volgens de qualicoat norm. Het voordeel van dit front is dat op een eenvoudige manier onderhoud kan worden verleend via de voorzijde van het display. Het glazen front wordt minder snel vuil en is eenvoudiger te reinigen. Het glazen front zorgt tevens voor een bescherming van de epoxy in de LEDs tegen UV (-50%), wat de veroudering van de LEDs tegen gaat. Om condensatie in de behuizing tegen te gaan is de behuizing voorzien van dubbelwandig profiel maar is deze bovendien voorzien van verwarming en van geforceerde ventilatie (ventilatieroosters met insektengaas).
De verwarming en ventilatie worden geregeld door middel van een hygrostaat en thermostaat. Het debiet van de ventilatoren wordt geregeld aan de hand van de gemeten temperatuur. De ventilatoren zijn voorzien van kogellagers.

De aansturing gebeurt standaard via een DVI aansluiting. In het display bevindt zich optioneel een industriële pc voor de weergave van de beeldcontent. De displays zijn voorzien van gestabiliseerde voedingen, een netfilter met ferrietkernen.
De gestabiliseerde voedingen zijn uitgerust met een overvoltage protection waarbij ze uitschakelen bij een overspanning. Bij kortsluiting secundair schakelt de voeding automatisch uit en zal ze zich herstellen als de kortsluiting ophoudt.

Verder is het display voorzien van een automatische dimmer. Hiermee wordt de intensiteit van de LED’s wordt gedimd in afhankelijk van het omgevingslicht. Deze automatische dimmer is voorzien van een vertraging zodat bijvoorbeeld voorbijrijdende auto’s geen invloed hebben.